Från boken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström.
Enkel pajdeg med jättegod smak.
Deg:
175 gram smölt smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 800 gram späd skuren rabarber
1 - 1 1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda övriga ingredienser till degen, häll i smöret och rör om.
Tumma ut degen i en pajform (spara lite till lock) och strö potatismjölet i botten (suger upp vätska från rabarbern).
Varva rabarber och socker och smula till sist resten av pajdegen över.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Pajen ska vara riktigt välgräddad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Toppenbra recept! Som vanligt med Annas. ☺️
SvaraRadera