1 dl rågkross
3 dl vatten
Koka upp vatten och rågkross. Ställ åt sidan under lock 5 min.
7 dl vatten, 37 grader
1 burk kesella (eller t.ex. filmjölk)
50 gram margarin
1/2 dl sirap (t.ex. mörk sirap)
1 tsk anis (mortla)
1 tsk fänkål (mortla)
Blanda ovanstående med det kokta rågkrosset.
50 gram jäst
1 msk salt
Blanda i jästen som först lösts upp med saltet.
Exempel på mjölblandning:
5 dl rågflingor
5 dl grahamsmjöl
ca 2 liter vetemjöl med fullkorn
Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en slät deg.
Låt jäsa 30 minuter.
Knåda igen och forma 4 limpor på plåt.
Lägg dem ev på bakplåtspapper och även papper mellan limporna så de inte jäser samman.
Låt jäsa 30 minuter.
Baka i 225 grader i ca 25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar